Επικονωνία 215.2159156 sales@hotelsyngroufix.gr Φαλήρου 52, Αθήνα 11741
Google Map Find us on social

Οικογενειακή σουίτα

Εξυπηρετεί 8 Άτομα. 90 τετρ.

Junior σουίτα με μπαλκόνι

Εξυπηρετεί 2 Άτομα. 25 τετρ.

Premium Σουίτα

Εξυπηρετεί 4 Άτομα. 48 τετρ.

Deluxe Σουίτα

Εξυπηρετεί 4 Άτομα. 50 τετρ.

Αθηναϊκή Τριλογία

Στην οδό Πανεπιστημίου θαυμάζουμε τρία από τα πιο ωραία κτήρια της πρωτεύουσας της Ελλάδας. Είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Ακαδημία. Όλα σχεδιάστηκαν και χτίστηκαν από τους αδελφούς Χριστιανό και Θεόφιλο Χάνσεν από τη Δανία το 19ο αιώνα. Μπροστά από τα κτήρια αυτά υπάρχουν σημαντικά αγάλματα. Μπροστά από την Ακαδημία βρίσκονται ο Σωκράτης και ο Πλάτων, οι γνωστοί φιλόσοφοι.

Μπροστά από την Εθνική Βιβλιοθήκη στέκεται το άγαλμα του Παναγή Βαλλιάνου, ο οποίος μαζί με άλλους δώρισε το κτήριο στο ελληνικό κράτος. Τέλος, μπροστά από το Πανεπιστήμιο υπάρχουν πέντε αγάλματα. Το πρώτο άγαλμα παριστάνει τον Άγγλο φίλο των Ελλήνων, Γλάδστωνα και δείχνει τις στενές σχέσεις της Ελλάδας με τη Δυτική Ευρώπη. Το δεύτερο άγαλμα δείχνει τον Αδαμάντιο Κοραή από τη Χίο που αγωνίστηκε για την πνευματική πρόοδο των Ελλήνων. Δεξιά από τον Κοραή είναι το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια από την Κέρκυρα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας. Πίσω από τον Καποδίστρια είναι ο Ρήγας Φεραίος που αγωνίστηκε και σκοτώθηκε για την ελευθερία των Ελλήνων. Τέλος, κοντά στη δεξιά γωνία του Πανεπιστημίου είναι ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ από την Πελοπόννησο που σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1821.

Το κτήριο του Πανεπιστημίου χτίστηκε μεταξύ 1839 και 1841 και έχει στοιχεία από την αρχιτεκτονική και τα χρώματα των ναών της κλασικής αρχαιότητας. Επίσης, το μπροστινό μέρος της Εθνικής Βιβλιοθήκης μοιάζει με τον αρχαίο ναό του Ηφαίστου που βρίσκεται στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας. Το τρίτο κτήριο της τριλογίας, η Ακαδημία, είναι το πιο θαυμαστό που δημιούργησε ο Θεόφιλος Χάνσεν στην Ελλάδα. Χτίζεται μεταξύ 1859 και 1885 με χρήματα της οικογένειας Σίνα. Η μπροστινή πλευρά του μοιάζει με το κτήριο του Ερέχθειου στην Ακρόπολη των Αθηνών. Η Ακαδημία Αθηνών άρχισε να λειτουργεί μόλις το 1926.

Από πολλούς θεωρούνται ό,τι πιο κομψό έχει να επιδείξει η Αθήνα στο κέντρο της: Η αθηναϊκή τριλογία του νεοκλασικισμού δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη –αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της κατασκευής τους, που τέθηκε με την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Πρόκειται φυσικά για το Μέγαρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, την Ακαδημία Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη (ή Βαλλειάνειος) αποτελείται από τρία μέρη, με το βασικότερο να είναι το κεντρικό αναγνωστήριο, με τους στύλους ιωνικού ρυθμού και τη γυάλινη οροφή. Για να φτάσει κανείς σε αυτό, περνά από δωρικούς κίονες-αναφορές στον Ναό του Ηφαίστου και φυσικά από τη διπλή καμπυλωτή αναγεννησιακή σκάλα. Το κτήριο ολοκληρώθηκε το 1902, ενώ τη μελέτη του ανέλαβε ο Θεόφιλος Χάνσεν και την αρχιτεκτονική επίβλεψη ο Ερνέστο Τσίλερ.

Η Ακαδημία Αθηνών ολοκληρώθηκε το 1887 πάνω σε μελέτες και πάλι του Χάνσεν και του Τσίλερ και φημίζεται για το μεγάλο αέτωμα της ιωνικής εισόδου, καθώς και για τα αγάλματα του περίβολου από τον γλύπτη Δρόση – δεσπόζουν η Αθηνά και ο Απόλλων, καθώς και ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας που… μελετούν.

Τέλος, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το τελευταίο κομμάτι της Τριλογίας και ιδρύθηκε το 1837, αποτελώντας το πρώτο πανεπιστήμιο της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων. Πρόκειται για ομάδα κτηρίων που σχηματίζουν διπλό «Τ» με δύο ιστορικές αυλές με εξωτερικά αγάλματα και χαρακτηρίζονται από αυστηρές γραμμές. Σήμερα, λειτουργεί ως έδρα του Πανεπιστημίου, στεγάζοντας την Πρυτανεία, τη Σύγκλητο και τη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών.