Επικονωνία 215.2159156 sales@hotelsyngroufix.gr Φαλήρου 52, Αθήνα 11741
Google Map Find us on social

Οικογενειακή σουίτα

Εξυπηρετεί 8 Άτομα. 90 τετρ.

Junior σουίτα με μπαλκόνι

Εξυπηρετεί 2 Άτομα. 25 τετρ.

Premium Σουίτα

Εξυπηρετεί 4 Άτομα. 48 τετρ.

Deluxe Σουίτα

Εξυπηρετεί 4 Άτομα. 50 τετρ.

Λόφος Φιλοπάππου

Ο λόφος Φιλοπάππου ή λόφος Μουσών ή λόφος Σέγγιο είναι λόφος της Αθήνας που βρίσκεται απέναντι, νοτιοδυτικά, από την Ακρόπολη. Συνδέεται με τους παρακείμενους λόφους του Αστεροσκοπείου (λόφος Νυμφών) και της Πνύκας. Στην κορυφή του υπάρχει το μνημείο Φιλοπάππου που έστησε ο ύπατος Φιλόπαππος κατά την Ρωμαϊκή περίοδο και έδωσε το όνομά του στον λόφο. Γύρω από τον λόφο Φιλοπάππου βρίσκεται η ομώνυμη συνοικία καθώς και οι συνοικίες Κουκάκι, Ασύρματος, Πετράλωνα και Ακρόπολη. Στην νότια πλευρά του λόφου υπάρχει επίσης το θέατρο Δόρα Στράτου.

Η παλαιότερη ονομασία "λόφος Σέγγιο" χρονολογείται από την εποχή της Φραγκοκρατίας που διατηρήθηκε μέχρι τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η ετυμολογία της ονομασίας αυτής προφανώς προέρχεται από την ιταλική λέξη "σένιο", (segno = σινιάλο, σήμα), ίσως επειδή επί φραγκοκρατίας υπήρχε στη νότια προβολή της κορυφής του λόφου είδος σηματογραφικού σταθμού που λάμβανε και μετέδιδε σήματα και πληροφορίες με άλλους πύργους παρατηρητήρια, κατά μήκος ακτών και νήσων του Σαρωνικού, που αφορούσαν κυρίως εμφάνιση στόλων ή πειρατικών πλοίων.

Στον ιστορικό αυτό λόφο βρίσκεται μέσα στο άλσος και η Φυλακή όπου φέρεται να κρατήθηκε ο καταδικασμένος σε θάνατο με κώνειο Σωκράτης. Η σπηλιά είναι σιδερόφρακτη με μία καγκελωτή πόρτα και αρκετά ευρύχωρη για να «φιλοξενήσει» έναν άνθρωπο. Κοντά στην τελευταία οικεία του μεγάλου Αθηναίου φιλοσόφου, βρίσκεται και ο Ναός του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, ο οποίος σύμφωνα με μία εκδοχή χρονολογείται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ενώ σύμφωνα με μία άλλη τον 9ο αιώνα. Η παράδοση λέει ότι ο Αξιωματούχος Οθωμανός Γιουσούφ θέλησε να βομβαρδίσει με κανόνι το ναό από την Ακρόπολη, ώστε να καταστρέψει την εκκλησία και να σκοτώσει τους πιστούς που είχαν έλθει για να γιορτάσουν τον Άγιο Δημήτριο. Όμως, λίγο πριν πραγματοποιηθεί το σχέδιό του, ένας κεραυνός από την ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε ανατίναξε το πυροβολείο στην Ακρόπολη και έσωσε το εκκλησάκι.

Στο μέρος, λοιπόν, αυτό, καταφεύγουν στις μέρες μας όχι μόνο οι λάτρεις της ιστορίας, αλλά και οι λάτρεις του πράσινου, που πηγαίνουν στον λόφο για να διαβάσουν, να κάνουν την βόλτα, ακόμη και την προπόνησή τους, σε μία από τις πιο αγαπημένες περιοχές για εξόρμηση στο κέντρο. Αρκετά κοντά στον λόφο βρίσκεται το Κουκάκι με τα εναλλακτικά μαγαζιά, που αρχίζει και ανεβαίνει τελευταία στις προτιμήσεις των Αθηναίων.